Belföld

Együtt ülhet párjával a kőbányai nő, aki drogozás közben rendőrt hívott az őt megütő barátjára

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a P. Balázzsal és barátnőjével szemben, akikről egy otthoni veszekedés miatt derült ki, hogy kábítószerrel kereskednek. A Fővárosi Főügyészség letöltendő szabadságvesztést kért a nőt megütő férfire, és a párjára is.

A vádirat szerint a 38 éves férfi 2021-től kezdve árult drogot a kőbányai otthonában. A következő év tavaszán összejött az udvarán lévő kisházat kibérlő 34 éves nővel. Amikor a nő megtudta, hogy a barátja kábítószert árul, akkor alkalmanként besegített neki a kábítószer adagolásába és csomagolásába.

A férfi az árusítás mellett időnként ingyen is adott ismerőseinek speedet, főleg házibulikban, két alkalommal pedig kokaint is kínált. Az ominózus nap a pár otthon drogozott, majd veszekedni kezdtek. A férfi megütötte a nőt, aki emiatt rendőri segítséget kért.

Az intézkedés során mind a ketten elismerték, hogy kábítószert fogyasztottak korábban, ezért az eljáró rendőrök átkutatták az ingatlant, ahol a hűtőszekrényeben jelentős mennyiségű amfetamint és MDMA-t, a nőnél pedig kannabiszt és adagoláshoz szükséges holmikat találtak.

A Fővárosi Főügyészség a férfit jelentős mennyiségre, a nőt pedig bűnsegédként elkövetett alapeseti kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja.  Az ügyészség a bűnügyi felügyeletben lévő férfire fegyház-, míg a nőre börtönbüntetést kért azzal, hogy mind a kettejük kapjon pénzbüntetést, és a lefoglalt 140 ezer forintot és kábítószert is kobozzák el tőlük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik