Belföld

Videón, ahogy egy apa elveri a fiát gyalázó kamaszt a pilisi vasútállomáson

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt állítja bíróság elé a Monori Járási Ügyészség azt a férfit, aki elverte fia haragosát a pilisi vasútállomáson.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett szabadságvesztést kért a férfire.

A vádirat szerint a vádlott fia és a kiskorú sértő üzeneteket küldött egymásnak tavaly nyáron. Az apa az ominózus napon Pilisen autózott, amikor észrevette fia haragosát a barátaival.

Ekkor eléjük hajtott, majd kivett a kocsi csomagtartójából egy vascsövet, és azzal a fiatalok felé közelítve számon kérte a kamaszon a korábbi üzeneteit. A kiskorú felpattant a kerékpárjára és azzal elmenekült. Az elkövető még utána dobta a vascsövet, de nem találta el.

A tini a pilisi vasútállomásra hajtott, de az apa követte kocsival, majd ismét megtámadta. Az elkövető ököllel esett a fiatalnak, aki a földre esett. A helyszínen lévő személyek ekkor elhúzták az apát a sértettől, aki ekkor visszament a gépkocsijához.

Ott ismét magához vette a vascsövet és ismét a fiú felé indult. A tini ekkor a vágányok felé menekült, ahová a támadó már nem követte. Az ügyész kérdésünkre azt mondta, hogy részbeni beismerő vallomást tett a bűncselekménnyel vádolt férfi.

Azt állította, hogy le akarta rendezni a konfliktust, és csak saját magát védte a dulakodás során

– mondta Nisóczi.

Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett szabadságvesztést kért a férfire.

 

Olvasói sztorik