Belföld

Szentkirályi Alexandra: Vitázni legfeljebb Gyurcsány Ferenccel lenne értelme

MTI/Purger Tamás
MTI/Purger Tamás

Hány főpolgármester-jelöltje van a Fidesznek? Karácsony Gergely szerint kettő – tette fel a kérdést a Mandiner újságírója, amire az interjú egészére jellemző gyurcsányozással felelt Szentkirályi Alexandra.

Karácsony Gergely vajon ezt a szlogent saját maga találta ki, vagy még ezt is Gyurcsány embere, Gál J. Zoltán adta a szájába? Én inkább az utóbbira tippelek, mert ilyen «fontos ügyben» Gyurcsányék biztosan nem osztanak lapot szegény Karácsony Gergelynek

– mondta a Fidesz főpolgármester-jelöltje, majd „komolyra fordította a szót”, és kijelentette: „a Fidesz jelöltje én vagyok”. Szentkirályinak arról a felvetésről is Gyurcsány Ferenc jutott eszébe, hogy lesz-e főpolgármester-jelölti vita.

Technikai értelemben ugyan Karácsony Gergely a baloldal jelöltje, mögötte azonban valójában Gyurcsány Ferenc áll.

Szentkirályi szerint „elég megnézni a kampányindítójukon készült képeken a kettejük testbeszédét. Árulkodó volt, ahogyan a formálisan nagy közjogi felhatalmazással és politikai befolyással bíró főpolgármester kisfiús módon hódolt be a baloldal valódi vezérének” – jelentette ki a Budapest vezetésére készülő volt kormányszóvívő, aki szerint „vitázni legfeljebb azzal lenne értelme, aki az úr a háznál. Vagyis Gyurcsánnyal.”

A rövid interjú során egyébként a Gyurcsány név 17-szer hangzik el, a többi között olyan mondatokban kerül elő, minthogy:

Ha a budapestiek bizalmat szavaznak nekem, kiszabadítom a fővárost Gyurcsány fogságából.

Visszalépni esze ágában sincs, azért indul el, mert győzni akar – nyilatkozta a Mandinernek Szentkirályi. Erre egyelőre kevés az esély, egy március végi közvélemény-kutatás szerint az LMP jelöltjére, Vitézy Dávidra is 6 százalékkal többen szavaznának, mint Szentkirályira, aki jelen állás szerint csupán a szavazatok 16 százalékát tudná begyűjteni.

Szentkirályi beszélt arról is, mit ígér a budapestieknek:

  • rendbeteszi a kaotikus közlekedést,
  • abbahagyja az autósüldözést,
  • kiterjeszti a Bubit,
  • bővíti a villamoshálózatot,
  • felszámolja a köztéri hajléktalanságot.

Magyar Péterről is kapott kérdést Szentkirályi, erre úgy reagált:

Nőként megrendít, hogy a balliberális oldal semmiféle morális problémát nem lát egy olyan nárcisztikus alak támogatásában, aki bezárta a feleségét egy szobába és késsel fenyegetőzött. Másrészt igencsak feltűnő, hogy ugyanaz a jól behatárolható, baloldali, háborúpárti kör futtatja és sztárolja ezt a legújabb «messiást», mint az elődjeit. A magyar emberek viszont egyértelműen a béke pártján állnak, elutasítják a háborús uszítást, ezért aztán ebben az országban ő soha nem fog meghatározó pozícióba kerülni, ebben biztos vagyok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik