Belföld

Gyanúsítottként hallgatták ki az életveszélyesen megsérült csecsemő anyját

Gyanúsítottként hallgatták ki annak a néhány hetes csecsemőnek az édesanyját, akit néhány nappal ezelőtt életveszélyes  sérülésekkel vittek kórházba Szombathelyen.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetése miatt indított eljárást az asszonnyal szemben.

Vassné Szele Adrienn, a Vas Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy ügyészi intézkedés nem történt a gyanúsítottal szemben. Ez azt jelenti, hogy a nő szabadlábon védekezhet, és semmilyen kényszerintézkedést nem kezdeményezett a rendőrség vele szemben.

A rendőrségre április 9-én érkezett bejelentés a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházból, hogy bevittek hozzájuk egy csecsemőt, akin feltehetően bántalmazásból származó sérülési nyomok láthatók.

A nyomozók a beszerzett információk alapján gyanúsítottként hallgatták ki a gyermek édesanyját, aki ellen életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség miatt indult eljárás.

Az ügyész tájékoztatása szerint ez a bűncselekmény 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bizonyítottság esetén. A rendőrség igazságügyi orvosszakértő bevonásával vizsgálja az esetet és a sérülések keletkezésének körülményeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik