Belföld

Felfüggesztettet kapott a férfi, aki hozzávágta az energiaitalt a buszsofőrhöz, mert az rászólt, hogy vegye le a kiskutyáját az ülésről

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a 40 éves férfit, aki hozzávágta a buszsofőrhöz az energiaitalt a Borároson, mert az rászólt, hogy vegye le a kiskutyáját az ülésről, és tegyen rá pórázt.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a 40 éves férfi 2020 nyarán úgy szállt fel az egyik budapesti buszra a a Boráros téren, hogy nem volt szájkosár és póráz a kiskutyáján. A felszállást követően leült az egyik ülésre, a kutya pedig felugrott a mellette lévő másik ülésre.

Az autóbusz vezetője ezt észlelte, ezért odament a férfihoz és felszólította őt az utazási szabályok betartására, egyúttal arra kérte, hogy vegye le a kutyáját az ülésről és tegyen rá pórázt. A férfi nem tett eleget a sofőr felszólításának, hanem közölte vele, hogy üljön a helyére, vezessen és a saját dolgával törődjön, majd a sofőr ismételt felszólítására már kifejezetten ingerült lett és szidalmazni kezdte a buszvezetőt.

A sofőr ekkor telefonon értesítette a segélyhívó központot és rendőri segítséget kért, amit hallva, a férfi végül felállt a helyéről és szitkozódva elindult az ajtó felé, de aztán visszafordult, és megdobta a buszsofőrt a kezében lévő energiaitalos dobozzal, ami a buszvezető oldalát találta el, tartalma pedig ráömlött a ruhájára.

A férfi ezután leszállt a buszról, de ezután is hangosan szidalmazta a buszvezetőt, és a rendőrök kiérkezéséig végig indulatosan viselkedett vele. A férfi már az előkészítő ülésen beismerte a tettét, és a bíróság 200 ezres pénzbüntetést és 312 óra közmunkát szabott ki rá. Az ügyészség súlyosabb büntetésért, felfüggesztett börtönbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

A Fővárosi Törvényszék helyt adott az ügyészi indítványnak és 1 év – végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte a kutya gazdáját.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik