Belföld

Videón, ahogy tréfából felgyújtotta a munkatársát

A Tatabányai Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki tréfából meggyújtotta a munkatársa ruháját – olvasható az ügyészség hétfői közleményében.

A vádirat szerint az elkövető 2023. október 2-án, munkatársaival Tatabányán egy benzinnel működő fűkaszával füvet nyírt. A munkások 11 óra körüli időben pihenőt tartottak, és a füves területet szegélyező betonpadkán ültek.  Az elkövető a betonpadkáról hirtelen felállt azért, hogy  sértettet megviccelje. A férfi a nála lévő égő cigaretta csikket az ott ülő férfi háta mögé tette, majd egy kupaknyi benzint a cigarettacsikkre ráöntött, melytől az lángra kapott, és lángra gyújtotta a sértett felső ruházatát is.

A büntetlen előéletű elkövető az égést látva nyomban igyekezett segíteni eloltani a tüzet, a lángoló pólót a sértettről levenni, aki azonban a „tréfa” következtében másodfokú égési sérülést szenvedett.

Az ügyészségi honlapon közzétett videón a biztonsági kamera által rögzített felvételen a sértett látható a lángra lobbant ruhában, és az elkövető, ahogyan próbál neki segíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik