Belföld

Több tankerületnél is zajlik rendőrségi nyomozás

Forrás: Tanítanék Facebook-oldala
Forrás: Tanítanék Facebook-oldala

Vesztegetés elfogadása és sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt jelenleg is tart a nyomozás két tankerületi igazgatót is érintően a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságon és a Dunakeszi Rendőrkapitányságon – tudta meg a Népszava az Országos Rendőr-főkapitányságtól. Mint írják, egy harmadik esetben – amelyben szintén egy tankerületi vezető volt érintett hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt – megszüntették a nyomozást, mivel a hatóság szerint nem történt bűncselekmény.

A lap felidézi, hogy erről a három eljárásról tavaly október óta tud a nyilvánosság, amikor Polt Péter legfőbb ügyész Tompos Márton és Tóth Endre momentumos képviselők kérdésére tájékoztatást adott a nyomozások tényéről. A Népszava azok fordult az ORFK-hoz, hogy a múlt héten kiderült: letartóztatták a Belső-pesti Tankerületi Központ gazdasági vezetőjét. A büntetőeljárás eddigi adatai szerint a gazdasági vezető úgy manipulált egyes, a tankerület által kiírt közbeszerzési eljárásokat, hogy azokon az előre kiválasztott vállalkozások nyerjenek, valamint a központ felügyelete alá tartozó intézmények kiadásainak igazolására fiktív számlákat állíttatott ki.

Bár a rendőrség nem közölte, de a kiszivárgott információk alapján a Tanítanék Mozgalom pénteken a Belső-pesti Tankerületi Központnál akciózott, „Ne lopj!” feliratú táblákat ragasztottak az épület ajtajára.

A tankerületi központok felügyeletét ellátó Klebelsberg Központ személyiségi jogokra hivatkozva a Népszava megkeresésére nem árulta el, melyik tankerületi központról van szó, azt viszont közölték, hogy az érintett még a tankerületi központ alkalmazásában áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik