Belföld

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A közel-keleti konfliktus kiterjedése súlyos veszélyt jelent a világ és így Magyarország biztonságára is. Ezért ma délutánra összehívtam a Védelmi Tanácsot!

közölte vasárap reggel Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán.

A kormányon belül működő Védelmi Tanácsot 2022 nyarán hozták létre, amit akkor az elhúzódó ukrajnai háborúval és a nyomában járó európai gazdasági válsággal, valamint a fokozódó migrációs nyomással indokoltak.

A Védelmi Tanács a kormányzati döntéshozatal különös hatáskörű politikai döntéshozó fóruma, elnöke Orbán Viktor miniszterelnök, titkára a nemzetbiztonsági főtanácsadó. A Védelmi Tanács tagja Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Szalai-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint a miniszterelnök által kijelölt tagként a nemzetbiztonsági főtanácsadó. A Védelmi Tanács ülésén állandó meghívottként részt vesz a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára.

Szombatról vasárnapra virradóra Irán több száz drónból, cirkálórakétából és ballisztikus rakétából álló rajt indított Izrael állam ellen, ezek nagy részét Izrael szövetségesei segítségével hatástalanítani tudta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik