Belföld

Kovács Gergely: a Momentum azt terjeszti, hogy le fognak tartóztatni

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Látszólag a Momentum aktivistáinak szánt, nem hivatalos mozgósítási anyagot tett közzé szombaton éjszaka Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt XII. kerületi polgármesterjelöltje. Közlése szerint a dokumentumot a Momentum készítette azoknak, akiknek a jelöltjük, Farkas Csaba mellett kell kampányolniuk a vasárnap záruló, kerületi önkormányzati előválasztáson.

Rólam például azt kell mondaniuk, hogy le fognak tartóztatni a választás előtt. Egy mondattal később írják, hogy a jelöltjük milyen tisztességes. Tényleg kabaré ez a csapat

– kommentálta a dokumentumrészleteket a párt társelnökeként is működő Kovács.

A Momentumot levélben kértük, hogy erősítse meg vagy cáfolja az állítólag kiszivárgott dokumentum hitelességét. A párt a szóvivője útján közölte: hogy „eddig sem folytatott és ezután sem fog negatív, lejárató kampányt folytatni”, és hivatalos mozgósító anyagaik, (hírleveleik, SMS-eik, közösségi médiás üzeneteik) rendelkezésére bocsájtását ajánlották ennek alátámasztására.

Az viszont kétségtelen tény – ami bármikor feljöhet egy-egy beszélgetésben, ha a XII. kerületi előválasztás szóba kerül –, hogy Kovács Gergelyt korábban már vitték el a rendőrök bilincsben

– tette hozzá a Momentum szóvivője anélkül, hogy a nem hivatalosnak tűnő dokumentum hitelességét érdemben cáfolta vagy megerősítette volna.

A dokumentumban Visi Piroska polgármester-jelöltről azt írták: hogy „a civil nő, Piroska, nem elég ismert”, Kovács Gergelyről pedig szó szerint azt:

félő, hogy hamarabb letartóztatják, mint a választás.

A Momentum jelöltje, Farkas Csaba mellett ellenben a dokumentum szerint többen között az szól, hogy a „polgári, konzervatívabb kerületbe tökéletesen illő jelölt”.

Dr. Farkas Csaba momentumos, tisztességes, fikarcnyit sem korrupt, jogász, volt rendőrkapitány, valamint karate- és jógaoktató. Higgadt, békés, határozott ember

– sorolja a dokumentum a Momentum jelöltje melletti érvkészletet.

Kerestük Kovács Gergelyt is, hogy megtudjuk, hogyan jutott hozzá az általa közzétett dokumentumhoz, és tud-e róla, hogy olyan eljárás folyna ellene, amelynek keretében június 9-ig akár a letartóztatására is sor kerülhetne. A polgármester-jelöltet egyelőre nem sikerült elérnünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik