Belföld

A Bálnában tartja a kampányindítóját Szentkirályi Alexandra

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje április 17-én, szerdán tartja a kampányindítóját a Bálnában. Az eseményen Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Tarlós István, Budapest volt főpolgármestere is beszédet mond – jelentette be a fővárosi Fidesz.

Szentkirályi az eseményen rántja a leplet a 7 pontos Változást Budapesten! című programjáról.

A Fidesz április 19-én, pénteken a Millenárison az EP-választásra hangolódik, és egy úgynevezett Választási Manifesztumot fogad el. Azon az eseményen Orbán Viktor, Szijjártó Péter és Deutsch Tamás EP-listavezető is felszólal.

A Pulzus felmérése szerint főpolgármester-jelöltek rangsorában Vitézy Dávid áll a második helyen: március második felében 6 százalékponttal előzte meg Szentkirályit. Az LMP és több civil szervezet jelöltje jelenleg 22 százalékon áll, míg az előző kormányszóvivőre a budapestiek 16 százaléka szavazna. Karácsony Gergely magabiztos előnnyel vezet: a DK, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd által támogatott, jelenlegi főpolgármestert a fővárosi szavazók 39 százaléka marasztalná egy második ciklusra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik