Belföld

KDNP: nincs feszültség a Fidesz és a KDNP között Dunaújvárosban

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) cáfolja, hogy Dunaújváros vonatkozásában feszültség alakult volna ki a Fidesz és a KDNP között – közölte Nyikos László, a kisebbik kormánypárt Fejér Vármegyei elnöke pénteken az MTI-vel. Tájékoztatása szerint a pártszövetség közös jelölteket állít Dunaújvárosban.

Mint ahogy arról beszámoltunk, a KDNP dunaújvárosi alapszervezete nem támogatja Magyar András, korábbi MSZP-elnök polgármester jelölését . Kis Péter, a KDNP dunaújvárosi elnöke szerint Magyar mindig is a baloldali eszme mentén politizált és továbbra is baloldalinak tartja függetlenül attól, hogy kinek a jelöltje.

Nyikos László azonban azt közölte,

a sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben a Fejér vármegyei településen a június 9-i önkormányzati választásra történő jelöltek állítása során nem alakult ki ellentét a Fidesz és a KDNP között.

Hozzátette, a kereszténydemokraták az összetartásban hisznek, nem pedig a széthúzásban.

”Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a dunaújvárosi embereknek ne kelljen újabb öt évig a baloldal semmittevését és szeretett városuk hanyatlását végignézniük” – írta. Sajnálatosnak nevezte, hogy a KDNP dunaújvárosi csoportja jelenlegi vezetőjének magánvéleményét a baloldali sajtó úgy próbálta beállítani, mintha az a KDNP álláspontja volna.

Nyikos László rögzítette: a párt dunaújvárosi polgármesterjelöltje Magyar András, a KDNP álláspontja szerint ugyanis ő „a legjobb választás Dunaújváros és a Dunaújvárosban élők számára.” Ő az a személy, aki végre valódi fejlődést tud hozni a városnak az elkövetkező évekre – fűzte hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik