Belföld

Depeche Mode koncertre adott el nem létező jegyeket F. Rajmond

Depeche Mode koncertre adott el nem létező jegyeket az interneten egy 28 éves férfi. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya mellett négy vidéki rendőrkapitányság is eljárást indított már ellene.

A BRFK közleménye szerint egy budapesti férfi feljelentése után kezdtek nyomozni az ügyben. A férfi 50 ezer forintot utalt át a hirdető által megadott bankszámlaszámra, azonban a jegyek soha nem jutottak el hozzá. Az ismeretlen hirdető ugyanis teljesen felszívódott az átutalás után.

A nyomozók azonosították a jegyeket árusító hirdetőt, a 28 éves F. Rajmondot, majd egy másik férfi is látókörükbe került, akinek a bankszámlájára a gyanútlan sértett elutalta a jegyek árát. A nyomozás adatai szerint a 49 éves B. Péter azért nyitott számlát, hogy arra érkezzenek az F. Rajmond által kicsalt pénzek.

– közölte a BRFK.

F. Rajmondot és B. Pétert Heves vármegyében fogták el, a két férfitől több, más nevére szóló hitelintézeti, távközlési szerződést, hazai és külföldi bankkártyákat, 30 SIM-kártyát, két tabletet, valamint három mobiltelefont foglaltak le.

F. Rajmond otthonában kábítószergyanús anyagokat is találtak, ezért kábítószer birtoklása miatt is felelnie kell.  Az is kiderült, hogy F. Rajmond ellen négy másik rendőrkapitányság is büntetőeljárást folytat hasonló csalások miatt.

A gyanúsított feltehetően még több vásárlót tévedésbe ejthetett, így a budapesti rendőrök vizsgálják, hogy még kik lehetnek érintettek. Az őrizetbe vett férfi és cinkostársa is tagadta a bűncselekményt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik