Belföld

Villamos okozott kis híján óriási balesetet a Flórián térnél, vizsgálódik a BKV

A Bp-i Autósok közösségének oldalán tűnt fel egy videó csütörtökön, melyen az látható, hogy egy villamos majdnem fatális balesetet okoz a Flórián térnél – hogy ez nem így történt, az leginkább a többi közlekedő éberségének köszönhető.

Egy autó fedélzeti kamerája rögzítette a történteket. Látható, hogy a Pacsirtamező utca felé kanyarodni készülő, pirosnál várakozó járművek a lámpája zöldre vált. Ennek megfelelően ők el is indulnának (köztük az eseményekhez legközelebb egy robogós is), ám ekkor a semmiből megjelenik egy nagy tempóval közlekedő villamos, és elhúz mindenkit előtt.

Az eset körülményeivel és az esetleges retorziókkal kapcsolatban a HVG kereste meg a BKV-t, a fővárosi közlekedési cég arról tájékoztatta a lapot, hogy a videó ismert a vállalat vasútbiztonsági szakemberei előtt, a történtek körülményeit pedig már vizsgálják. „A felvételen a villamos közlekedését szabályozó jelzőlámpa ugyan nem látható, de – a közúti jelzőlámpák képe alapján – feltételezhető, hogy az a villamos számára nem szabad jelzést mutatott. A járművezető beazonosítása, és a felelősségét egyértelműen igazoló szakmai vizsgálat után kerülhet sor a munkafegyelmi eljárásra” – írták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik