Belföld

Orbán politikai igazgatója szerint Magyar Péter pártja tiszavirág életű lesz

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Orbán Balázs néhány gondolatot megosztott a tiszavirágról ma a közösségi oldalán. Mindez pedig úgy kap politikai aktualitást, hogy Orbán azt is világossá tette bejegyzése elején, hogy a Tisza, Magyar Péter friss pártja apropóján jutott neki eszébe erről a témáról posztolni.

Íme a poszt:

Tisza   tiszavirágzás
Hamarosan jön!

E rövid életű, tömeges násztáncot járó rovarokról, a kérészekről, már az ókorban említést tesz Arisztotelész (Kr. e. 384-322), aki Ephemeronnak, egynapinak nevezte őket. […]

A tiszavirág (Palingenia longicauda) a legnagyobb európai kérész; 2,5-3,8 cm-es, a fehér farksertéivel 12 cm hosszú is lehet. Két pár szárnya egyenlő alkotású, hártyás, gyengén recézett, világos-barna színű. A nőstényeknek a hímekhez képest nagyobb szárnyuk és testük van, farksertéi rövidebbek, így gyorsabb repülésre képesek. […]

A hímek az utolsó lárvastádiumot követően nehezebben repülő ún. szubimágókká válnak, amelyek a partra repülnek és egy újabb vedlés után kezdik meg néhány órás vagy félnapos imágó életüket.

A mai kormányinfón is volt szó Magyar Péterről.

Arról pedig ma dönt a Nemzeti Választási Bizottság, hogy nyilvántartásba veszi-e Magyar Péter pártját. A tervek szerint Magyarék a Tisztelet és Szabadság Pártként indulnának a júniusi választáson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik