Belföld

Donáth Anna Magyar Péternek: Veszélyes magatartásminták szabadultak el az ellenzéki világban

Magyar Péter színre lépésével „olyan veszélyes magatartásminták szabadultak el az ellenzéki világban, amik mellett egy szabadságszerető liberális embernek nem szabad szó nélkül elmennie”, erről beszélt a Facebookon közzétett új videójában Donáth Anna.

A Momentum elnöke szerint az „aki nincs velem, az ellenem van” logikával nem lehet semmire menni, csak falhoz csapni újra és újra ezt az országot.

Újságírókat propagandistáznak, a legnépszerűbb közéleti youtuber pedig azért nem készít videót, mert a követőid nehezen viselik, ha bárki kritizál vagy vicc tárgyává tesz téged

– írta a poszthoz.

Donáth szerint Magyar helyesen mondja, hogy „az Orbán–Gyurcsány-tengelyt kell meghaladni – de akkor azt is meg kell haladni, ahogy a Fidesz és a DK legagresszívebb hívei viselkednek a nyilvánosságban.”

„Politikai vezetőként a mi felelősségünk is, hogy milyen állapotú a magyarországi közbeszéd. Arra kérlek, Péter, hogy segíts újra megteremteni azt az újfajta, pozitívabb légkört, amire nagy szüksége van ennek az országnak” – tette hozzá.

Bejegyzése alatt Magyar Péter már reagált is. Azt felelte:

Kedves Anna, továbbra is az lenne a kérdésem, hogy ne adj a számba olyan mondatokat, amiket nem mondtam, illetve ha idézel, akkor azt pontosan tedd. Köszönöm. A tanácsokat is köszönöm. Ahogy látod, kritikát, vagyis inkább aljas, hazug lejáratást kapok eleget. Nem gondolom, hogy elugrottam volna előlük, vagy hátráltam volna. Azt sem hiszem, hogy miattam ne mondaná el valaki a véleményét, legyen az youtuber, vagy más. Sőt éppen úgy látom, hogy a színre lépésem óta rengeteg ember újra mer/akar véleményt nyilvánítani közéleti és jogi kérdésekben. Jó munkát!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik