Belföld

Felfüggesztette a parlament az MSZP-s Molnár Zsolt mentelmi jogát

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

176 igen és 6 nem szavazattal felfüggesztette a parlament Molnár Zsolt mentelmi jogát.

Az MSZP-s politikus mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész kérte, befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt.

Az  ügyészség szerint Molnár 40 millió forint kenőpénzt vett át.

Az ügyészség márciusi közleményében azt írta, a BKV 2019 elején közbeszerzési eljárást indított a telephelyein teljesítendő informatikai üzemeltetés és fejlesztés szolgáltatásra. A közbeszerzési eljárásra egy kft. tett ajánlatot. Baja Ferenc volt miniszter és egykori szocialista országgyűlési képviselő, jelenleg az MSZP-választmány elnökhelyettese 2019 júniusában Budapesten találkozott egy, az ajánlatot tevő gazdasági társaság működésében jelentős befolyást gyakorló férfival, aki stratégiai és üzleti kérdésekben döntött. A volt miniszter a kft. tendernyertességének esetére 30 millió forint készpénzt kért azért, hogy a szerződés létrejöttét és fenntartását – politikai befolyásának érvényesítésével – ne akadályozza, írja az ügyészség.

A gyanú szerint Molnár Zsolt a korrupciós megállapodásról értesülve megkérte Baját, hogy számára is kérjen a férfitól 40 millió forintot azért, hogy a szerződést ő se támadja. A volt miniszter az ügyészség szerint 2019 júniusában egy újabb találkozó keretében Molnár kérését tolmácsolta a férfinak. A kft. tendernyertességét követően a férfi 2019. augusztus 6-án, Budapesten 40 millió forintot adott át Molnár Zsoltnak.

Az ügy további részletei ebben a cikkben olvashatók:

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik