Belföld

Egy doboz sört ért nekik a pár napos kölyökmacskák élete, elzárást kaptak

Már az előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott a Balassagyarmati Járásbíróság annak az 50 éves férfinak, és 46 éves társának az ügyében, akik kioltották több kölyökmacska életét.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a fiatalabb férfi 2023 szeptember 12-én megkérte a másikat, hogy “tüntesse el” a háza padlásán lévő kölyökmacskákat, ezért egy doboz sört ajánlott neki.

A másik férfi felment a padlásra,  beletette egy nylon szatyorba a pár napos cicákat, majd a fizetségül kapott sörrel együtt hazament. A háza udvarán bekötötte a zacskó száját, mert később akarta elásni az állatokat, majd elment otthonról.

A szomszédja azonban meghallotta a kétségbeesett nyávogást, és amikor meglátta, hogy az egy nylon zacskóból jön, értesítette a rendőröket és az állatvédőket. A rendőrök engedélyével a szomszéd egyik rokona átmászott a kerítésen és kinyitotta a tűző napon lévő szatyor száját.

Ekkorra három kölyökmacska már elpusztult, kettő pedig életveszélyes állapotba került, ezeket az állatvédők orvoshoz szállították. Az életveszélyt az egyiküknél sikerült elhárítani, a másik orvoshoz vitt állat azonban ugyancsak elpusztult.

A négy macska rendkívüli szenvedéssel pusztult el, esélyük sem volt a menekülésre. Az elkövetők beismerték a bűnösségüket, és lemondtak a tárgyalás jogáról is. A bíróság elzárásra ítélte őket. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik