Belföld

Rákosrendezőnél újra közlekednek a vonatok a hétfő esti tűz után

Olvasónk
Olvasónk

Megindulhatott a vonatközlekedés Rákosrendező állomáson, ahol vasúti talpfák gyulladtak meg hétfő éjjel a megszűnt vágányok területén – közölte a Mávinform az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés, a vonatok immár a Nyugati pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek.

A MÁV-START vonatpótló buszokat állít be az utasok elszállításához. A pótlóbuszok érintik Rákosrendező állomást és Istvántelek megállóhelyet. A BKK éjszakai 914-es számú autóbuszával is utazhatnak az utasok Nyugati pályaudvar-Angyalföld-Rákospalota-Újpest között. Az autóbuszok körülbelül 20 percenként közlekednek, a vasúti menetjegyeket és bérleteket elfogadják – írta a Mávinform.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint Rákosrendező állomás Teleki Blanka utca felőli oldalán egy 100 méter hosszú, 5 méter magas talpfarakás egy része gyulladt meg.

A talpfák közelében lévő 32 köbméteres gáztartályt egy mozdony már 300 méterrel távolabbra vontatta.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával fővárosi hivatásos, valamint rózsadombi és zuglói önkéntes tűzoltók, illetve a FOKA Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület önkéntesei oltják a lángokat. A helyszínre vízszállítók, vízágyúk és munkagépek is érkeztek.

A továbbterjedt tüzeket már eloltották, jelenleg egy vízágyú üzemel. A rakat szétbontása azonban még hosszú ideig eltarthat, így elhúzódó oltási munkálatokra kell számítani. A vonatok legfeljebb 20 kilométer/órás sebességgel közlekedhetnek – írták az OKF honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik