Belföld

Hatalmas tűz ütött ki Rákosrendezőn

Olvasónk
Olvasónk

Vasúti talpfák égtek Budapest XIV. kerületében, Rákosrendező állomás Teleki Blanka utca felőli oldalán – jelenti a katasztrófavédelem. Egy 100 méter hosszú, 5 méter magas talpfarakás egy része gyulladt meg a hírek szerint. A nagy erőkkel kivonuló fővárosi hivatásos tűzoltók két vízsugárral kezdték meg az oltást.

Olvasónktól kapott felvételek alapján hatalmas lángokkal égett a tűz, a hatóságok munkagépeket is vártak a helyszínre a farakás megbontásához.

A Telex információi szerint a tűz 22:40 körül alakult ki, felsővezeték leszakadásának veszélye miatt kiürítették az egész állomást. A területet robbanásveszélyesnek minősítették, az állomás környékét lezárták. A talpfák mellett a környezők fák és bokrok egy része is meggyulladt, a tűz egy részét ugyanakkor éjfél utánra sikerült eloltani.

A katasztrófavédelem a MÁV közlése szerint leállította a környéken a vasúti forgalmat. A Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Veresegyház-Vác és a Budapest-Esztergom vonalon jelentős késésekkel számolhatnak az esti vonatokkal utazók. Az esztergomi vonalon a vonatok Angyalföldig közlekednek és onnan is indulnak Esztergom felé. A szobi vonalon a vonatok csak Rákospalota-Újpestig közlekednek és onnan indulnak Vác, Szob, illetve Veresegyház, Vác felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik