Belföld

A Jobbik NERencvárost kiált és Baranyi Krisztina lemondását követeli

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Váratlan fordulatot vett az önkormányzati kampány az utóbbi napokban-hetekben Ferencvárosban: Baranyi Krisztinát, a kerületet 2019 óta vezető, a székét az ellenzéki összefogás támogatásának köszönhető polgármesterre rásütötték a közelmúltban az álellenzéki címkét, miután Magyar Péter megírt egy kommentet a férjéről.

Történt, hogy Varga Judit interjút adott Hajdú Péternek, melyben nagyrészt a Magyar Péterrel megromlott házasságuk részleteiről beszélt. Erre reagálva mondta azt Baranyi Krisztina egy podcastban, hogy Magyar „szóhasználata, a hangvétele, minden tipikus példája volt annak, ami egy bántalmazó kapcsolatban történik”. Erre válaszul egy kommentben Magyar azt írta, „Baranyi pedig olyannyira ellenzéki, hogy a férje a Diákhitel Központ felügyelő bizottsági elnöke volt”. Utóbbi állítás felkorbácsolta az indulatokat az ellenzéki oldalon, a Momentumból azóta ki is lépett két ferencvárosi képviselő, mert megelégelték, hogy a pártjuk feltétel nélkül Baranyi mögött áll. Hétfőn pedig megérkezett a Jobbik-Konzervatívok reakciója is:

„Baranyi Krisztina, Ferencváros álellenzéki polgármesterének a férje 2018 novemberétől a Diákhitel Központ felügyelőbizottságának elnöke lett. Külön érdekes, hogy Formanek Gyulát, a Fidesz korábbi ferencvárosi alpolgármesterét váltotta ebben a tisztségben: ahogy Formanek, úgy Baranyi férje is a Fidesznek köszönhetően jutott ehhez a tisztséghez.

Köztudott tény, hogy a felügyelőbizottsági elnökök politikai kinevezettek, ezért jogosan merül fel a kérdés: hogyan lehetett egy országosan ismert, elvileg ellenzéki politikus családtagja egy ilyen fideszes pozícióban?

– boncolgatja az ügyet a Ferencváros nem lehet NERencváros! Baranyinak mennie kell! című közleményében Brenner Koloman, a Jobbik főpolgármester-jelöltje. Mint írta, pártja szerint egyértelmű, hogy kapcsolat áll fenn Baranyi és a NER között, amit a polgármester mindeddig elhallgatott, ezzel pedig elárulta a választókat.

A Jobbik-Konzervatívok szerint a fenti tények ismeretében nagyban megkérdőjeleződik a 2019-es ferencvárosi előválasztás tisztasága. Baranyi Krisztina úgy lett Ferencváros polgármestere, hogy becsapta a ferencvárosiakat. Ezért felszólítjuk, hogy mondjon le polgármesteri tisztségéről, amit hazugsággal szerzett meg

– üzente meg a párt a IX. kerületi polgármesternek.

Kapcsolódó
Baranyi Krisztina miatt kilépett a Momentumból a párt két IX. kerületi képviselője
Takács Krisztián és Takács Zoltán fájlalja, hogy a Momentum mindenben támogatja Baranyit, aki szerintük a NER-hez is kötődik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik