Belföld

Baranyi Krisztina miatt kilépett a Momentumból a párt két IX. kerületi képviselője

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Pillanatok leforgása alatt a Momentum két önkormányzati képviselője is bejelentette, hogy kilép a pártból. Takács Zoltán és Takács Krisztián mindketten a IX. kerületi képviselő testületben ülnek, csütörtök este közzétett bejegyzéseikben mindketten arról írnak, hogy távozásuk legfőbb oka Baranyi Krisztina polgármester, aki – Takács Krisztián szerint – „a hivatalba lépésének másnapjától nem volt hajlandó együttműködni a képviselőtestülettel, igyekezett saját hatalmát kiépíteni és azt mindenáron”. Hozzá csatlakozott Takács Zoltán, aki posztjában felidézte az előző kampányt és az azt követő időszakot:

Nem volt se zökkenőmentes, se könnyű a kampány, és már akkor is produkált érdekes dolgokat Baranyi Krisztina és csapata, de október 13-án este a győzelem mámora elsöpörte a kételyeket. Egészen másnap reggelig, amikor a polgármester asszony elkezdte azt a most már 4,5 éve tartó one-man-show-ba oltott ámokfutását, amit a Momentum mindenkori elnöksége maximálisan támogatott, minden érv és racionalitás ellenére

Végül a két képviselő akkor határozta el magát a távozás mellett, amikor értesültek Magyar Péter Baranyi férjel kapcsolatos vádjairól. Mint ismert, Varga Judit Hajdú Péternek adott interjúja után Baranyi azt mondta, Magyar Péter „szóhasználata, a hangvétele, minden tipikus példája volt annak, ami egy bántalmazó kapcsolatban történik”. Erre válaszul egy kommentben Magyar azt írta, „Baranyi pedig olyannyira ellenzéki, hogy a férje a Diákhitel Központ felügyelő bizottsági elnöke volt”.

A mai napig nem kaptunk arra magyarázatot, hogyan lehet egy ellenzéki polgármester a házastársán keresztül a NER része. Baranyi Krisztina becsapta az ellenzéki választókat, ugyanis a 2019-es előválasztáson az indulás egyik feltétele az volt, hogy nem lehet kapcsolatban a NER-rel. Azzal, hogy Baranyi elhallgatta, hogy családi szálon kötődik a NER-hez megtévesztett sok ezer jóhiszemű ellenzéki választót. Mindezt erősíti az a tény, hogy a Budapestért folytatott szabadságharcban amellett a Vitézy Dávid mellett állt ki nyilvánosan, akinek a fideszes kötődése tagadhatatlan

– írta csütörtök esti posztjában Takács Krisztián, hozzátéve, többször megkereste a Momentum vezetését, hogy hagyjanak fel egy Fidesz érdekében cselekvő, „álellenzéki polgármester támogatásával”, ezen kísérletek azonban mind meghiúsultak. Takács mindemellett azt is fájlalja, hogy bár az ellenzéki képviselők számtalan egyeztetést kezdeményeztek a polgármesterrel, az egység nem jött létre, aminek szerinte egyetlen gátja Baranyi Krisztina volt, „aki végül nem az ellenzéki pártok színeiben, hanem egy saját magáról elnevezett szervezettel indul a választáson, ez pedig a Fidesz győzelmi esélyeit erősíti”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik