Belföld

Elloptak egy mobilházat és három traktort

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Mobilházat és traktorokat lopott el egy szomódi ingatlanról közel három évvel ezelőtt három férfi. A Tatai Járási Ügyészség vádat emelt ellenük.

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a három férfi egy darab mobilházat, két üzemképtelen traktort, egy üzemképes traktort, és kilenc vasajtót lopott el a szomódi ingatlanról, s ezek együttes értéke 4 millió 829 ezer forint.

A vádlottak közül ketten elloptak  72 db 11,5 kg-os üres motorikus gázpalackot és 329 db 11,5 kg-os üres PB gázpalackot egy dunaalmási telephelyről 2021 decemberében,  ezek együttes értéke 3 millió 282 ezer forint.

Az üres gázpalackok többségét elpasszolták fémhulladékként fél millió forintért, a többit lefoglalták tőlük a nyomozók. Az egyik férfi megpróbált lenyúlni egy kocsit is Győrnél lévő benzinkútról, de lebukott. Egy forgalomból kivont járművet azonban sikerült meglovasítania a benne lévő tűzifával együtt. A férfi a  gépkocsit egy hulladékátvevő telepen értékesítette.

Az egyik elkövető drog hatása alatt vezetett egyszer Tatán, ezért neki emiatt is felelnie kell. Az ügyészség az egyik elkövetőre letöltendőt, a másik kettőre pedig felfüggesztett szabadságvesztést és vagyonelkobzást kért azzal, hogy rendeljenek ki melléjük pártfogót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik