Belföld

Deutsch Tamás: A megszámlálhatatlanadik vita jön Magyarországról

Szajki bálint / 24.hu
Szajki bálint / 24.hu

Győzelemre készülnek a június 9-i európai parlamenti választáson, és alázattal fordulnak az előttük álló feladatokhoz – ezt mondta a Fidesz európai parlamenti (EP) listavezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, amit az MTI szemlézett.

Deutsch Tamás kijelentette: győztes csapatot akart a Fidesz országos elnöksége összeállítani az EP-választásra.  Hozzátette: a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) EP-listájának az összeállítása abból az elgondolásból indult ki, hogy az előttük álló EP-ciklus talán a legnehezebb, a legkeményebb lesz. Mint mondta, már most látható, hogy az elmúlt időszak „rendkívül durva politikai zsarolásai” ellenére még soha annyi „brutális erejű támadás” nem érte Magyarországot és a magyar szuverenitást, mint amire az elkövetkező években számítani lehet. Emiatt egy olyan EP-delegáció összeállítására volt szükség, amelyik valóra tudja váltani, hogy az ötödik EP-választásokon is a Fidesz és a KDNP csapata győz, és az azt követő ötéves ciklusban képes harcosan szembeszállni a támadásokkal és megvédeni a magyar szuverenitást – fogalmazott.

Deutsch Tamás az interjúban kiemelte: a Fidesz és a KDNP listája nemzeti lista, hiszen – mint mondta – a Kárpát-medencei magyarság határokon átívelő újraegyesítése kapcsán „nem a levegőbe beszélnek.” Hangsúlyozta, azon két határon túli magyar nemzeti közösség esetében, amelyek nem európai uniós tagországban élnek, különös jelentősége van annak, hogy a Fidesz-KDNP listáján a vajdasági és a kárpátaljai magyarság képviselője is ott lehet az európai döntéshozatalnál.

A rádióinterjúban Deutsch Tamás arról is beszélt, hogy „az európai agrárgazdaságot támadó brüsszeli politikával szemben a nyugat-európai gazdák már fellázadtak”, és győzelem esetén a gazdák érdekeinek képviselete ugyancsak egy hangsúlyos ügye lesz az előttük álló öt esztendőnek.

Elmondta: hónapok óta arról szól az európai fősodor, hogy jelentős „jobboldali, szuverenista megerősödés” várható a júniusi EP-választásokon. Deutsch Tamás szerint kedvező választási eredmény és a potenciális partnerek együttműködési készségének megléte esetén van esély arra, hogy egy

nagy, akár egységes jobboldali, konzervatív, szuverenista frakció jöhet létre az EP-ben a Fidesz és a KDNP részvételével.

Egy ilyen frakció gyökeresen átrendezheti az Európai Unió (EU) politikai térképét, így jó esély van a jobboldali megerősödésre, mely Magyarország számára is mozgástérbővítő – mondta.

Ursula von der Leyen esetleges újraválasztásáról Deutsch Tamás úgy fogalmazott: szinte kizártnak látja az egyetértés lehetőségét a huszonhét állam és kormányfő között abban, hogy az Európai Bizottság jelenlegi elnökét egyhangúlag támogassák.

Deutsch Tamás elmondta, a jövő heti brüsszeli plenáris ülésen a mostani EP-ciklus „megszámlálhatatlanadik” magyar vitája várható, ahol

az európai baloldal, a magyar dollárbaloldal már megint Magyarországot veszi terítékre az Európai Parlamentben.

Hozzátette: „a koreográfia ugyanaz, jól ismert hazugságokra, rágalmakra, mesterkélt ürügyekre építő megfogalmazások”, melyekkel támadják Magyarországot és a magyar embereket. Hozzátette, az igazi ok azonban világos, hiszen épp a jövő héten dönt az EP az EU új migrációs paktumáról, mely jogszabályegyüttes lényegében „zöld lámpát ad” az Európa felé áramló illegális bevándorlásnak. Ezt a „migrációpárti jogszabálytervezetet mi, magyarok soha nem támogattuk, hát ezért büntetnek minket megint egy újabb vitával” – emelte ki.

Hangsúlyozta, a magyar álláspont ismert: „egy békepárti álláspontot képviselünk, az azonnali fegyverszünetet, a béketárgyalások megkezdését.” Ez ugyancsak kiváltja a brüsszeli bürokrácia „háborúpárti” tagjainak ellenérzését – tette hozzá.

„Bármekkora is a támadás, bármilyen erős is a zsarolás, ami Brüsszelből minket ér, mi nem változtatunk az álláspontunkon” – jelentette ki Deutsch Tamás a Vasárnapi Újság című műsorban. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik