Belföld

A DK beperli a Magyar Péter-féle tüntetés egyik szónokát

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Magyar Péter fellépése és sikere nemcsak a kormánypártoknál, hanem az ellenzéknél is látható zavarokat okoz, ennek ékes példája, hogy a DK máris perrel fenyegeti a szombati tüntetés egyik szónokát, Nagy János szigetszentmiklósi polgármestert, akit fideszes kollaboránsnak is neveztek közleményükben.

Nagy János, aki 2019-ben lett az ellenzék támogatásával polgármester, arról beszélt a Kossuth téren, hogy nincs különbség a „régi pártok pártkatonái” között. Az első hivatalban töltött napjaiban visszautasította a DK „megkörnyékezését”, ami után a párt lejáratókampányt kezdett folytatni ellene. Ekkor fogalmazódott meg benne először, hogy „ezek ugyanazok”, és nem fog engedni „simlis pártok” politikai fenyegetésének, így elmondása szerint máig nyugodt lelkiismerettel fekszik le.

„Városunkban hiába váltottuk le a fideszes kiskirályokat, a háttéralkuk még mindig ott vannak. Orbán nincs Gyurcsány nélkül” – mondta Nagy János a az általa leváltott, helyi DK-s alpolgármester gyakran látogatta meg Kövér Lászlót helyi házában az utóbbi években.

A DK villámgyorsan kiadott közleményében azt írták, hogy Jószai Attila (ő a leváltott DK-s alpolgármester) soha nem járt Kövér házában és nem is beszélt vele.

„A Demokratikus Koalíció hazugságai miatt beperli Nagy Jánost, Szigetszentmiklós Fidesz-kollaboráns polgármesterét. Nem véletlenül állított vele szemben ellenjelöltet a DK és a Momentum is Szigetszentmiklóson” – írta a DK, szemére vetve, hogy tavaly fideszes támogatással hatmillió forintos jutalmat szavaztatott meg magának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik