Belföld

Alufelnit akart eladni, leemeltek kétmilliót a számlájáról

Egy 51 éves férfi négy darab alufelnit kívánt értékesíteni az interneten, de nagyon pórul járt.

A police.hu beszámolója szernt a hirdetésre jelentkezett egy vevő, aki egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül ráírt a későbbi feljelentőre, hogy megvenné az alkatrészeket, de a szállítást az eladónak kellene megoldania csomagautomatán keresztül.

Ebbe a hirdető beleegyezett, majd az ügyintézéshez kapott hamis linket letöltötte, és megadta a netbankos belépési kódjait. A csaló ezután a sértett bankszámlájáról 2 millió forintot utalt el egy idegen számlára.

A nyomozás jelenleg is folyik.

A rendőrség kéri, hogy az áldozattá válás elkerülése érdekében mindenki fogadja meg az alábbi tanácsokat:

  • Személyes és pénzügyi adataink nagy értéket képviselnek. Ha ezekhez illetéktelenek hozzáférnek, komoly anyagi károkat is okozhatnak. A bűnözők megtévesztő telefonhívásokkal, e-mailekkel és közösségi oldalakon keresztül küldött üzenetekkel próbálnak meg hozzájutni a felhasználók adataihoz.
  • Bankszámla- és kártyaadataikat semmilyen körülmények között ne adják ki idegeneknek! Belépési jelszavaikat és a kártya hátoldalán található CVC-kódot a hivatalos ügyintézés során nem kérik, ugyanakkor ennek ismeretében illetéktelenek online tranzakciókat tudnak végrehajtani a bankkártya fizikai jelenléte nélkül is.
  • Soha ne adják meg banki adataikat egy idegen forrásból származó linkre kattintva!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik