Belföld

Egyszerre hagyta ott a Mi Hazánkat tizenhat váci tag

Egyszerre lépett ki a Mi Hazánkból tizenhat tag Vácon – számolt be a Vác.hu Csereklye Krisztina közleménye alapján. Csereklye a kilépést azzal indokolta, hogy bizalmi válság alakult ki az országos elnökség irányába, de szerepet játszott „a radikális, bajtársi szemléletünkkel összeegyeztethetetlen körülmények és döntések sorozata” is.

A politikus azt állította, hogy az országos elnökség egy újraszervezési határozatban minden váci tagot megfosztott a szervezeti tagságától és tisztségétől. Csereklye szerint a kilépésükkel nem maradt olyan személy, aki hatékonyan vállalhatná az indulást az önkormányzati választáson, ezért jelen állás szerint „a Duna bal partvonalán, a szobi határtól Budapestig a Duna bal partvonalán, a szobi határtól Budapestig” egyetlen városban sem lesz jelöltje a Mi Hazánknak.

A Magyar Hang az ügyben megkereste a pártot, ahonnan azt a választ kapták, valóban zajlik egy újjászervezés, emiatt szűntek meg a szervezeti tagságok, de „szó sincs megfosztásról” és hogy az újjászervezésre az egyéni tagok meghívót kapnak, de Csereklye Krisztina és társai ezt nem várták meg, hanem önkéntesen kiléptek a pártból.

A jelöltállítással kapcsolatban a Mi Hazánk azt válaszolta a lapnak, hogy a jelöltállítási folyamat még nem zárult le, folyamatosan bővül az indulók száma, Pest megyében jelenleg 170-en vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik