Belföld

Mobilozhatott a 49-es villamossal ütköző turistabusz vezetője – videón a baleset

BRFK / Facebook
BRFK / Facebook

Közzétette a BRFK a közösségi oldalán annak a balesetnek a felvételét, ami vasárnap délután történt a Kálvin térnél. A térfigyelő kamera felvételén jól látszik, hogy a turistabuszt vezető cseh sofőr nem a vezetésre figyelt, hanem feltehetően a mobilját babrálta a villamossal való ütközés előtt.

Azt írták, hogy a  turistabusz vezetője a zöld jelzésen haladt, majd le akart kanyarodni a Múzeum körútról az Üllői útra. Csak az volt a baj, hogy egy sávval odébb volt az a zöld jelzés, és az az egyenesen haladóknak szólt és nem a kanyarodóknak. A buszvezető azonban nem figyelt, és az egyenesen haladó sávból lekanyarodott, és telibe kapta a villamost.

A villamos vezetője fékezett, de már nem tudta elkerülni az ütközést. A balesetben a villamos vezetője és egy utas könnyű sérüléseket szenvedett. A posztban nem említik meg, de a videóban pirossal bekarikázva emelték ki, hogy valami volt a sofőr kezében, feltehetően egy mobiltelefon. A rendőrség szabálysértési eljárást indított a cseh buszsofőr ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik