Belföld

Kiegyenesítette a kanyart részegen, börtönt kértek rá

Maradandó fogyatékosságot eredményező ittas járművezetés miatt állítja bíróság elé a Kecskeméti Járási Ügyészség azt a fülöpszállási férfit, aki annyira részeg volt, hogy nem tudta bevenni a kanyart, és előbb az árokba, majd egy fának csapódott az 53-as főúton.  A biztonsági övet nem használó utasa maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleménye szerint néhány hónappal a másfél évvel ezelőtti baleset előtt ítélte el jogerősen a bíróság a sofőrt ittas járművezetés miatt. Őt azonban ez sem zavarta abban, hogy az ominózus éjjel részegen közlekedjen a kocsijával, amelyben  utas is volt. 

ugyeszseg.hu

Annyira részeg volt, hogy nem tudott bevenni egy balra ívelő kanyart és előbb letért a jobb árokba, majd egy fának ütközött. Vérében 1,9-2,0 ezrelék véralkohol volt. A baleset következtében a biztonsági övet nem használó jobb első utasa maradandó fogyatékossággal járó többszörös csonttörést és sorozat bordatörést szenvedett. A sofőr könnyebb sérülésekkel megúszta.

Az ügyészség letöltendő börtönt kért a maradandó fogyatékosságot eredményező ittas járművezetés bűntettével vádolt férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik