Belföld

Be volt drogozva a parkoló rendőrautóba csapódó sofőr

Vádat emelt a Salgótarjáni Járási Ügyészség azzal a 32 éves férfival szemben, aki 2021 nyarán betépett, majd nekihajtott egy parkoló rendőrautónak.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi kábítószert fogyasztott, majd bódult állapotban beült az autójába, és a megmaradt droggal együtt útnak indult.

A délutáni órákban éppen egy nógrádi faluban vezetett, amikor nem vett észre az út szélén egy szabályosan, utasok nélkül parkoló rendőrautót, és nagy gázzal nekihajtott a kocsi elejének. Ezt követően megállt, majd a csattanás hangjára odaszaladó rendőrök igazoltatás alá vonták. Mivel zavartan viselkedett, mintavételre előállították, melynek során kiderült, hogy kábítószerrel a szervezetében vezetett

– közölte a főügyészség,

A rendőrök megtalálták a kocsiban a korábban vásárolt drogot is. A sofőr beismerte tettét a gyanúsítotti kihallgatása során és megbánó magatartást tanúsított, ez utóbbi azonban nem tartott sokáig, mert alig egy hónappal később ismét ugyanahhoz a szerhez nyúlt.

Az ügyészség felfüggesztettet kért a kábítószer birtoklásával és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolt férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik