Belföld

11 év fegyházat kapott a gyöngyösi ápolónő, aki morfinos inzulinnal akarta megölni az anyját

Tizenegy év fegyházra Ítélte jogerősen a Debreceni Ítélőtábla azt a gyöngyösi ápolónőt, aki morfinos inzulinnal akarta megölni az anyját. A nőt végleg eltiltották a foglalkozásától, és feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

A nő a gyöngyösi kórház szakképzett nővére volt. 2021-ben a vádlott édesanyja az intézmény belgyógyászati osztályára került, oda, ahol a lánya nővérként dolgozott.

A vádirat szerint a nő elhatározta, hogy megöli édesanyját, ezért a kizárólag orvosi utasításra beadható, külön zárható szekrényben tárolt morfint szerzett meg arra hivatkozással, hogy a gyógyszerre egy másik betegnek van szüksége. A vádlott 2021 szeptemberében, amikor ügyeletesként dolgozott morfint, inzulint és más gyógyszerszármazékok keverékével infúzió útján beadva megpróbálta túladagolni beteg édesanyját azért, hogy meghaljon.

Az anya a gyógyszer-túladagolás következtében súlyos, életveszélyes állapotba került, életét kizárólag a gyors orvosi beavatkozás, és az azt követő többhetes kezelés mentette meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik