Belföld

„Valami baj van?” – kérdezte a kötekedőktől, tapétavágóval vágták meg az arcát

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és garázdaság vétsége miatt állítja bíróság elé a Tatabányai Járási Ügyészség azt a két férfit, akik közül egyikük tapétavágóval okozott sérülést a vétlen férfi arcán.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a két elkövető egy tatabányai kerékpárúton italozott tavaly nyáron, beszóltak az előttük elhaladó férfinak, aki visszafordult feléjük,s  megkérdezte tőlük, hogy „valami baj van?” ,mire az elkövetők azonnal ütésre emelték kezüket. Ezt látva a sértett a bal lábával eltolta magától az egyik férfit.

Erre az egyik elkövető ököllel arcon vágta, majd a társa megrúgta őt és a nála lévő tapétavágóval megvágta annak arcát is, ami vérezni kezdett. A tapétavágót az elkövető az úttest túloldalán lévő bokorba dobta. A megvágott férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ügyészség az egyik támadóra felfüggesztettet kért súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt azzal, hogy rendeljenek ki mellé pártfogót és kötelezzék indulatkezelési tréningen való részvételre, míg a másik férfival szemben garázdaság vétsége miatt közérdekű munka kiszabására tett indítványt.

Olvasói sztorik