Belföld

Közleményben cáfolta a komáromi akkugyár, hogy veszélyes anyag lett volna a levegőben a hétvégi rosszullétek idején

A 24.hu is beszámolt róla, hogy vasárnap este több dolgozó is fejfájásra panaszkodott az SK komáromi akkumulátorgyárában, ahol a hírek szerint szúros szag terjengett ebben az időszakban. Két nappal később megérkezett a vállalat reakciója a történtekre, kedden kiadott közleményében az SK közölte: „nem volt veszélyes anyag a levegőben a komáromi akkumulátorgyár területén”. A fejfájásos panaszok miatt nyolc alkalmazottat kórházba szállították, de mindegyiket hazaküldték a kivizsgálás után – tették hozzá.

A tájékoztatás szerint a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Komáromi Rendőrkapitányság még aznap kiszállt a helyszínre és mobil laboros méréseket végzett az érintett telephelyen, ezek eredményei „egyértelműen megerősítették, hogy határérték feletti veszélyes anyag nem volt kimutatható”. A vezetés hangsúlyozta, „mindent megtesznek azért, hogy az SK On működésével munkatársaik és a komáromi lakosok biztonsága ne kerüljön veszélybe”. Tudatták azt is, hogy az illetékes hatóságok laboreredményétől függetlenül belső vizsgálatot rendeltek el a probléma azonosítására, illetve a megelőzéséért további intézkedéseket tesznek.

A közleményben a korábban, 2022. január 20-án történt szivárgással kapcsolatban a sajtóinformációkat pontosítva azt közölte az akkumulátorgyár, hogy a valóságnak nem megfelelő a tényállás miszerint veszélyes anyagok szivárogtak ki a külvilágba, és 29 munkavállaló rákkeltő anyagoknak volt kitéve 2022 januárjában. Aznap a tűzoltóság arra a következtetésre jutott, hogy nem külső szivárgásról van szó, mivel a munkahelyen belüli és kívüli mérések eredményei a szabványos értékek alatt maradtak. Hozzátették, hogy mind a 21 dolgozót, aki fejfájásos tünetekre panaszkodott, orvosi vizsgálat után, rendellenesség és további panasz hiányában hazaküldték.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik