Belföld

Rákay Philip: Orbán egy sajtószemléből szerzett tudomást Novák kegyelmi döntéséről

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

„Első kézből tudja” Rákay Philip, hogy Orbán Viktor a sopronbánfalvai kormányülés szünetében, egy sajtószemléből szerzett tudomást arról, hogy Novák Katalin kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának bűntársának – erről a producer a Telexnek adott interjújában beszélt.

Hozzátette:

Az azért megdöbbentő, hogy végig lehet vinni egy ilyen ügyet úgy, hogy arról a miniszterelnöknek semmiféle tudomása sincs. Szerintem ez valahol dermesztő, mert ilyen politikai hibákat nem lehet véteni.

A kurzusfilmet forgató Rákay azt is mondta, hogy az volt a minimum, hogy Novák lemond, de ezt már az ügy kirobbanását követően hétfőn meg kellett volna tennie, és hogy Novák a tettével „zárójelbe tette (…) azt a családtámogatási rendszert, amit a világ bármely részéről meg lehetett süvegelni (…) és aláásta a Fidesz fundamentumát”.

A producer szerint a kegyelmi ügy komoly traumát és feszültséget okozott a jobboldalon, mert nem értik, hogy pont Novák Katalin hogyan hibázhatott ekkorát.

Ezért is fáj nagyon, amikor szerintem teljesen aljas és jogtalan módon pedofideszezik a Fideszt, mert azért egy teljes politikai közösségre vagy akár Novák Katalinra ráhúzni, aki persze gigantikus hibát követett el, de azért nem gondolnám, hogy ő pedofiltámogató lenne…föl sem merül, csak amikor egy ilyen politikai bélyeg megérkezik, az persze, hogy megrázza a tábort.

Balog Zoltánnal kapcsolatban annyit mondott, ő nem akar beleszólni a reformátusok ügyeibe, de „egyszer mindenkinek el kell majd számolnia a lelkiismeretével, eljön az a pillanat”.

Azt szemenszedett hazugságnak tartja, hogy a baloldali vélemények nem tudnak eljutni az emberekhez, „nézzük már meg a köztévé nézettségét, és hasonlítsuk össze a legnépszerűbb Youtube-csatornák egy-egy videóinak nézettségével”, és továbbra is azt gondolja, hogy a baloldal túlreprezentált.

[M]iért ne lehetnének egyébként olyan jobboldali médiumok, amelyek nem szócsőként, hanem egyszerűen ugyanazt a kormányzati narratívát képviselve, abban tökéletesen hívőként fogalmazhatnának meg anyagokat. Én ebben nem látok semmiféle ördögtől valót.

A kultúrával kapcsolatban kijelentette, ő az összes filmes díjat politikainak tartja, miközben „szinte csak” olyan alkotók kapnak állami támogatásokat, akik kritizálják a kormányt. Ha ő politikus lenne, „sokkal durvábban” csinálná – tette hozzá Rákay.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik