Belföld

Hajdú Péter reagált Pottyondy Edinának, aki „bíróság elé állítaná” a tévést

Hajdú Péter Facebook-oldala
Hajdú Péter Facebook-oldala

Hosszú Facebook-posztban reagált Hajdú Péter Pottyondy Edinának egy korábbi bejegyzésére, amelyben a népszerű youtuber arról posztolt, hogy mi lesz az első teendője azok után, hogy negyedik helyre került a Forbes legbefolyásosabb magyar nőket rangsoroló listáján.

Pottyondy Hajú Péternek arra az interjújára utalt, amelyet a Frizbi Tv-n készített Varga Judit korábbi igazságügyi miniszterrel. Pottyondy azt írta:

Első dolgom lesz, hogy kinevezem a fél családomat állami cégek felügyelőbizottságába. A második, hogy Hajdú Pétert bíróság elé állítom alakoskodásért, alkalmatlanságért, az újságírói hivatás megtaposásáért és propagandáért.

Erre reagálva Hajdú Péter először is megköszönte, hogy Pottyondy úgy kritizálta őt, hogy előbb megnézte a Vargával készült beszélgetést, és hozzátette, a youtubert „kimagaslóan jónak” tartja a saját műfajában. „Azt viszont el tudom képzelni, hogy interjút többet készítettem már, mint Te, ezért örömmel reagálok észrevételeidre.”

Ezek után Hajdú két pontban foglalja össze érveit, miért tartotta fontosnak elkészíteni a Varga-interjút. Mint írja:

  1. „Ne próbáljuk a köztársasági elnöki kegyelem kompetenciáját hirtelen az igazságügyi miniszterre átruházni. Nem szakítva a 25 éves szokásjoggal ő is aláírta, mert eddig az összes elnöki kegyelmet aláírta az összes igazságügyi miniszter az elmúlt 25 évben. Egyébként elmondtam az interjúban, hogy a kegyelmi ügy a Magyar Péter-jelenség origója, ugyanis akkor jött elő azzal a poszttal, amelyben még úgy tűnt, hogy a volt feleségét akarja védeni. Azóta tudjuk, hogy valójában Varga Juditot és ezt a posztot ugródeszkának használta.
  2. A hangfelvétel tartalmát mindenki ismeri, mindehol elhangzott. Nem gondolom, hogy a politikai vagy jogi konzekvenciákról Varga Judittal kellett volna találgatnom. Elfogadva a hangfelvétel létezésének alapvetését sokkal jobban érdekelt, hogy vajon milyen céllal készítette Magyar Péter. Miért faggatta egy nagy port kavart bűncselekménnyel kapcsolatban az akkor igazságügyi miniszter feleségét, és miért vette fel? Még házasságban éltek és három gyönyörű fiút neveltek együtt. Mi lehetett a célja a hangfelvétellel, amelyet gyermekei édesanyjával készített? Beállítja csengőhangnak? Vagy zsarolni akarta vele? Vagy nyilvánosságra hozni és feljelentést tenni a Központi Nyomozó Főügyészségen? Edina, a hangfelvételből nem csengőhang lett, így engem érdekelt, hogy juthatott el idáig egy férj? Az interjúból pedig ki is derült, hogy mit tett házasságuk alatt Magyar Péter a feleségével. Egy bántalmazott nő drámáját hallottuk. De most jön áldozathibáztatás, a relativizálás és a gyalázkodás. Mert a potenciális Messiásról kiderült az igazság.”

A posztja végén Hajdú Péter arra inti Pottyondyt, hogy a kettős mérce nagyon nem menő, „mert tudod, odakint most szörnyek járnak, diktafonnal és nadrágszíjjal!”

A két poszt közül jelenleg csak Pottyondy Edina oldalán lehet kommentelni, Hajdú Péter nem enged hozzászólásokat a bejegyzéséhez.

Hajdú posztjában akadt némi furcsaság is:

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik