Belföld

Kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoznak az ercsi Hétszínvirág Óvoda igazgatója után

Kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Gárdonyi Rendőrkapitányság az ercsi Hétszínvirág Óvoda ügyében, miután felmerült a gyanú, hogy az óvoda intézményvezetője bántalmazta a rábízott gyerekeket. A Telex írása szerint az egyik gyerek ügye miatt belső vizsgálatot indított az önkormányzat, erre az időre felfüggesztették az intézményvezetőt. Ő egyébként azt mondta az üggyel kapcsolatban, hogy lejáratás áldozata, amivel azt akarják elérni, hogy ne pályázzon újra az óvodavezetői pozícióra.

„Az üvöltés és a katonásdi, meg a megrendszabályozás mindennapos volt” – mondta az üggyel kapcsolatban a lapnak egy személy, aki alátámasztotta azokat a folyosói pletykékat, hogy az óvodavezető, Ábrahám Gabriella nem mindig a megfelelő módszereket alkalmazza a gyerekek megrendszabályozására. „A gyerekem látta, hogy az óvodavezető berángatott egy gyereket az irodájába, és nem engedte ki” – mondta a lapnak, egy másik forrás.

De hiába volt mindez a hírek szerint nyílt titok, az óvoda dolgozói nem tettek semmit, hogy elejét vegyék a dolognak, a szülők szerint azért, mert az óvónők félthették az állásukat. A források szerint a megoldás általában az szokott lenni a szülők részéről, hogy egyszerűen elviszik a gyerekeket az intézményből, de több pedagógus is távozott már az óvodából az elmúlt időszakban. Márciusban aztán több szülő és egy volt kolléga együttesen kereste fel a polgármestert, akinél panaszt tettek az igazgatóra. Igazukat egy hangfelvétellel igyekeztek alátámasztani, ami akkor készült, amikor az óvodavezető az irodájába ráncigált egy gyereket, és „nem egyszerű megrángatásról” volt szó. Végül március 13-án szülői bejelentések alapján megindult a belső vizsgálat egy gyermek nevelési munkájával kapcsolatban. „A belsővizsgálati munkát az önkormányzatunk gyermekvédelemhez értő munkatársaiból felkért személyek szakszerű, független és objektív körülmények között a mai nappal megkezdhetik” – erősítette mindezt Ercsi polgármestere, Szabó Tamás.

Az igazgató (aki április 10-ig nem teheti be a lábát az óvodába) később az RTL-nek az arcát is vállalva azt mondta, nem mondták meg neki miben hibázott, senki nem panaszkodott a munkájára. Szerinte a helyzet valójában az, hogy mivel márciusban írják ki a pályázatot az óvodavezetői posztra, ezzel a lejáratással akarják megakadályozni az újraindulását. Ügyvédje szerint a határozatot megtámadják a bíróságon, mert a felfüggesztés miatt jelentős kár érheti őt. Akár kártérítési pert is indítanának az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik