Belföld

Hasba rúgta a mindenórás nejét, és ököllel ütötte a falhoz állított nevelt kisfiait, ha kiloccsant a fejük fölé tartatott pohárból a víz

Hét év börtönre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte az Esztergomi Járásbíróság azt az agresszív férfit, aki legalább húsz alkalommal megverte, bakanccsal rugdosta és megalázta a neje előző kapcsolatából született kisgyermekeit.

A Tatabányai Törvényszék közleménye szerint a férfinak a korábbi 1 év 8 hónapos felfüggesztett börtönbüntetését is le kell ülnie, valamint eltiltották minden olyan tevékenységtől, és foglalkozástól, amely során 18 év alatti személlyel kapcsolatba léphetne. A férfi hat gyermekes felesége két év felfüggesztettet kapott.

A férfi nem ma kezdte a bűnözői szakmát, hiszen már ötször volt büntetve korábban. A feleségével együtt nevelték az asszony korábbi kapcsolatából született két kisfiát és lányát, valamint a közös három gyermeküket.

A férfi nem szerette a fiúkat, és legalább 20 alkalommal megfejelte, vagy bakanccsal megrugdosta őket. Az volt a kedvenc szórakozása, hogy falhoz állította a gyerekeket, akiknek egy pohár vizet kellett a fejük fölé tartaniuk. Ha kiloccsant a pohárból a víz, akkor ököllel fejbe ütötte őket.

A hét és tíz éves gyermekeknek nyolc napon belüli zúzódásos sérüléseik keletkeztek hat évvel ezelőtt, és azért, hogy ez ne derüljön ki, a gyermekek napokig nem mentek ki a házból. Pár évvel később pedig az udvaron lévő lépcsőbe verte a férfi az egyik gyerek fejét.

Az agresszív férfi többször is megverte a nejét a gyerekek előtt.Előfordult, hogy ököllel ütötte, megrugdosta, valamint le is köpte őt. Állapotosan is többször bántalmazta az asszonyt. 2021 decemberében, az akkor már mindenórás nő fejét ököllel ütötte és belerúgott a hasába is. 2022. szeptember 25-én olyan súlyosan bántalmazta a nejét, hogy azt kórházba kellett szállítani.

A 2010-ben született lánynak napi szinte kellett vigyáznia a vádlottak közös gyermekeire: fürdette őket, éjszaka felkelt hozzájuk, játszótérre vitte őket, emellett takarított, főzött, mosott, mindeközben az anyja sok esetben csak feküdt az ágyban és tévézett. A gyermek a fenti feladatok elvégzésében annyira elfáradt, hogy többször is elaludt az iskolában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik