Belföld

Donáth Anna: A Momentum parlament elé viszi az Isztambuli Egyezményt

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Ismét napirendre helyezi az Isztambuli Egyezmény ratifikálását a Momentum. A párt elnöke, Donáth Anna a Facebookján posztolt arról, hogy a családon belüli és kapcsolati erőszak ellen létrejött egyezményt a parlament elé viszik. „Ha valamikor, akkor most eljött az idő, hogy a kormány is belássa ennek szükségességét, és megszavazza a Momentum előterjesztését a parlamentben” – fogalmazott a pártelnök, utalva az elmúlt napok fejleményeire.

Varga Judit igazságügyi miniszter korábban így indokolta a kormány elutasító álláspontját: »Az Isztambuli egyezmény politikai hiszti. A nők helyzete a legjobb állapotban van Magyarországon, nem kell választani a család és munka között, a kormány fellép a családon belüli erőszak ellen is. Az áldozatsegítésben, szociális és családpolitikában minden védelem adott.« Személyesen is vitáztam akkor erről Varga Judittal, akinek a szeme sem rebbent akkor, amikor azt állította, a nők helyzetével minden rendben van Magyarországon. Ugyanaz a Varga Judit mondta ezt, aki nemrég azt nyilatkozta, hogy férje, Magyar Péter éveken át terrorizálta, verbálisan és fizikailag is bántalmazta

– írta Donáth.

Mint ismert, Magyar kedd reggel közreadott egy hangfelvételt, amelyen Varga arról beszél, hogy Rogánék kihúzatták magukat a Schadl-ügy vádiratából. Erre válaszul Varga több posztban ecsetelte, hogy milyen verbális és fizikai abúzust volt kénytelen elszenvedni volt férje mellett.

Az Isztambuli Egyezményt 2014-ben a Fidesz-kormány is aláírta, de soha nem ratifikálta azt. Sőt, 2020 májusában a KDNP kezdeményezésére a magyar parlament megszavazta az egyezményt elutasító határozatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik