Belföld

Magyar Péter a sajtó titkosszolgálati megfigyeléséről kérdezi Orbán Viktort

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Újabb üzenetet küldött Orbán Viktor miniszterelnöknek Magyar Péter a Facebook-on.

„Tisztelt Miniszterelnök Úr! Szíveskedjen tájékoztatni, a magyar embereket, arról, hogy:

  1. Valóban minden fontos hazai (ellenzéki és kormánypárti) sajtóorgánum szerkesztőségében megtalálhatóak a titkosszolgálat emberei?
  2. Ha igen, miért, kinek az utasítására van ez így?
  3. Ezen szolgálati emberek „csak” információkat gyűjtenek az újságírókról és a szerkesztőségekben folyó munkáról, vagy közvetlenül befolyásolják a médiumokban megjelenő tartalmakat? Elképzelhető-e az, hogy a szolgálatok emberei bizonyos esetben titkosított minősítésű információkat adnak át az újságíróknak az önök politikai ellenfeleinek lejáratására?
  4. Hány százmillió forint közpénzt égettek el eddig a személyemmel kapcsolatos példátlan lejárató kampányra? Nem gondolja-e, hogy teljesen kontraproduktívak ezek, a nevemen kívül igazságot még nyomokban sem tartalmazó lejárató anyagok?
  5. Igaz-e az az értesülés, hogy azért kezdték meg a nemzetközi szinten is párját ritkító lejaratás cunamit, mert a Talpra Magyarok Közösségének ötvenezres március 15-i rendezvényét követő napon már 20 százalék fölé jósolták a belső méréseik a még meg sem alakult pártunk várható szavazatarányát?”

Sorolta kérdéseit Magyar Péter.

Szombaton egyébként röviden a Fidesz elnöke is reagált a közelmúltban a Ner-ből kiugró és pártalapítást tervező közéleti személyiség politikai aktivitására. – Tévésorozatokkal nem foglalkozom – válaszolta miniszterelnök a 444 kérdésére, majd beült egy autóba, és távozott.

Magyar Pétert szerdán a Fővárosi Nyomozó Ügyészség hallgatta ki a Völner-Schadl-ügyben. Varga Judit korábbi férje többet között azt állította,  hogy „Rogán Antal és/vagy az emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták az ügyészségi iratokat: vagy kivettek, kihúztak belőle dolgokat, vagy megmásítottak benne dolgokat.” Magyar azt ígérte, állítását saját készítésű hangfelvétellel is tudja bizonyítani. Magyar szombaton azt írta Facebook oldalán, hogy még a keddi újabb kihallgatása előtt nyilvánosságra hozza az ígért felvételt a Youtube-on.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik