Belföld

A DK a Fidesz jelöltjének tartja Vitézy Dávidot

Marjai János
Marjai János

Közleményben reagált szombat kora délután a DK arra, hogy Vitézy Dávid az LMP támogatásával indul a főpolgármester-választáson június 9-én.

A Demokratikus Közlemény azt írja, „aki egész életében Orbán Viktor jóvoltából, Orbán Viktor kormányának, és Orbán Viktor érdekeit képviselve dolgozott, az fideszes, és véletlenül sem tekinthető ellenzékinek.”

A párt ez után felsorolja Vitézy eddigi, a Fideszhez köthető tevékenységeit:

Vitézy Dávid államtitkára volt az Orbán-kormánynak, amely 5 éve próbálja ellehetetleníteni az ellenzéki vezetésű Budapestet. Vitézy Dávid kormánytisztviselőként szószólója volt Mészáros Lőrinc túlárazott, korrupciótól bűzlő projektjeinek. Vitézy egyik kezdeményezője és fő támogatója a környezetpusztító déli körvasút projektnek, amely ellen László Imre újbudai DK-s polgármester vezetésével tiltakoznak a dél-budaiak. Vitézy Dávid kormánytisztviselőként asszisztálta végig azt a politikát, amiről legutóbb éppen a számvevőszék mondta ki, hogy a kormány többet vont el Budapesttől, mint amennyi támogatást adott. Vitézy Dávid csak egy dologban mond igazat: vele a Fővárosban valóban nem lesznek pártpolitikai csatározások, mert kérdés nélkül fogja végrehajtani Orbán Viktor utasításait.

A DK érthetetlennek tartja, hogy Vitézy Dávid miként élvezheti egy ellenzéki párt támogatását.

A közleményt azzal zárják, hogy a Demokratikus Koalíció Karácsony Gergely főpolgármestert támogatja a választáson. majd még egy utolsó odaszúrnak Vitézynek:

A fideszes jelölteket – Szentkirályi Alexandrát és Vitézy Dávidot – nem tartjuk alkalmasnak Budapest vezetésére.

A Párbeszéd – ZÖLDEK is nekiment Vitézynek. Barabás Richárd, a párt társelnöke szombati közleményében azt írja,

Vitézy Dávid személyében tehát egy Budapest-ellenes, antizöld, Mészáros Lőrinc-támogató Fidesz-politikus az LMP főpolgármester-jelöltje, akinek indulásáról – mint azt az LMP első elnöke, Schiffer András egy interjúban megállapította – a Karmelita kolostorban döntöttek. A Budapest-politikának a budapestiekről kell szólnia, akiknek az egyetlen hiteles ajánlatot a fővárost öt éve ellenszélben is eredményesen vezető zöld főpolgármester, Karácsony Gergely kínálja.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik