Belföld

Varga Judit a volt férje „meghökkentő ámokfutásáról” írt, Magyar Péter szerint Rogán Antal mondta neki tollba

FACEBOOK
FACEBOOK

Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter lemondása óta visszavonult a nyilvánosságtól, egyetlen Facebook-poszt kivételével volt férje, Magyar Péter szerepléseit sem kommentálta.

Pénteken azonban egy hosszabb SMS-ben válaszolt a 444.hu korábbi megkeresésére. Azt írta, továbbra sem kíván élni a szereplés lehetőségével, hacsak Magyar nyilatkozatai rá nem kényszerítik.

Egyrészt, mert már visszavonultam a közélettől, és bármilyen közéleti téma – akár az időközben baloldali politikussá vált volt férjem meghökkentő, megtévesztő ámokfutásának –értékelése újra politikai mezőbe helyezne, amit el kívánok kerülni; másrészt korábbi házasságom annyi fájdalmat, bánatot és megaláztatást okozott, hogy a magánéleti téma megvitatásától kifejezetten elzárkózom. Remélem, volt férjem meggondolatlan és manipulatív nyilatkozatai később sem kényszerítenek arra, hogy a sebek feltépésével a nyilvánosság elé kelljen állnom.

Magyar vasárnap este írt arról a közösségi oldalán, hogy egy 2020. decemberi veszekedés miatt családon belüli erőszakkal fogják megvádolni. Erről a vitáról egy rendőrségi jelentés is készült, amiben Magyar szerint az áll, hogy erőszakosan lépett fel a feleségével és az akkor őt védő állami testőrökkel szemben. Varga a bejegyzés megjelenése után megtörte az egy hónapja tartó hallgatását, és saját oldalán megosztott egy kapcsolati erőszakról szóló videót, amihez azt írta: „Mindig van kiút.” Magyar rögtön reagált, közölte, hogy rossz házasságban éltek ugyan, de eddig védte volt feleségét az ország előtt, most viszont nem tudja, mivel zsarolhatják őt.

Magyar az elmúlt napokban az ügyészségen is járt, ahol azokról az állításairól kérdezték ki, amelyekben arról beszélt, hogy tudomása van arról, hogy a Völner-Schadl ügyben az egykori államtitkárt előre figyelmeztették az elindított titkos lehallgatásokra. Magyar arra utalt, többek között a volt feleségétől, Völner Pál egykori hivatali főnökétől vannak erről információi.

Frissítünk!

Magyar a volt felesége bejegyzésére úgy reagált: szerinte Rogán Antal mondta tollba az SMS-t Vargának.

 

„Nem ülök fel a maffia egyik tartóoszlopaként funkcionáló Rogán Antal provokációjának, továbbra sem mondok rosszat a gyermekeim édesanyjáról. Kedden bemegyek az ügyészségre és nyilvánosságra hozom a hangfelvételt, amiből mindenki számára egyértelmű lesz, hogy miért írnak ilyeneket a volt feleségem nevében” – fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik