Belföld

Két évet kapott a férfi, aki ötezerért összedrótozta egy kutya lábait, majd fejbe verte és behajította a Sajóba

Két év börtönre ítélte az Ózdi Járásbíróság azt az állatkínzással és más bűncselekményekkel vádolt férfit, aki összedrótozta egy kutya lábait, majd fejbe verte és behajította a Sajóba. Az eb gazdája ötezer forintot adott a férfinak a feladatért, őt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

A Miskolci Törvényszék közleménye szerint a nő 2021 júniusában elhatározta, hogy felhagy a fiatal kutya tartásával, mert az számos alkalommal eltépte a láncát, és elkóborolt tőle. Megkérte a férfit, hogy drótozza össze a kutya lábait, kösse be a száját, majd tegye bele egy zsákba és autóbusszal vigye el egy közeli településre, s ott hajítsa ki. A nő ötezer forintot adott a férfinak ezért, aki végül a Sajó partján egy kővel fejbe verte a kutyát, majd a nyakán lévő dróttal együtt behajította a folyóba.

A Sajóban fennakadt ebet, másnap találták meg a helyi önkormányzat munkatársai, akik azonnal értesítették az állatvédőket és a hatóságokat. A kutyának betört a koponyája a bántalmazás során, és különös szenvedést okoztak neki a sérülései. Az elkövető emellett két borsodi ingatlanba is betört.

A bűnösségét beismerő férfi két év börtönt és két év közügyektől eltiltást kapott azzal, hogy a korábbi felfüggesztett büntetését is le kell ülnie. A kutya gazdáját nyolc hónap felfüggesztettre ítélték. Az ítélet ellen mindkét vádlott fellebbezett, így az nem jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik