Belföld

Rendőrségre hajtott egy hatéves kislányával elrabolt anya, majd kiugrott a kocsiból a gyermekével

Súlyosabb büntetést kért a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség arra az első fokon 10 év fegyházra ítélt férfire, aki féltékenységből megfenyegette, majd elrabolta a barátnőjét és annak hatéves gyermekét.

Az agresszív természetű férfi és a nő két évvel ezelőtt a Facebookon ismerkedett meg egymással. Egymásba szerettek, és együtt szerettek volna tölteni egy hétvégét a nő lakásában. A férfi délután átment a közeli presszóba, ahol a barátnője egyik férfi ismerőse is italozott.

Azonnal féltékeny lett rá, szóváltás alakult ki közöttük. A másik férfi el akarta kerülni a vitát, ezért inkább lelépett a kocsmából. Később azonban a vádlott meglátta az utcán, és ököllel behúzott neki, majd elvette a mobilját és a headsetjét.

Ezt követően visszament a nő házába, bezárta az ajtót, majd órákon keresztül megöléssel fenyegette a barátnőjét, és annak hatéves kislányát. A férfi késő este beleegyezett abba, hogyha a nő hazaviszi és ad neki 50 ezret, akkor szabadon engedi őket. Ezt követően magához vett egy kést, majd elindultak a kocsival.

Útközben kidobta a nő mobilját az ablakon, hogy ne tudjon segítséget kérni, majd tovább fenyegette és a követelt összeget 100 ezer forintra emelte. A nőnek azonban hihetetlen lélekjelenléte volt. Amikor beértek ugyanis a városba, akkor nem a bankautomatához, hanem a rendőrkapitányság épületéhez hajtott, ahol kiugrott a gyermekével együtt az autóból és segítséget kért.

A férfi ekkor eldobta a nála lévő kést és elmenekült a helyszínről, de a rendőrök pár utcával arrébb elfogták. Az ügyész súlyosabb büntetésért, az elkövető és védője elsősorban felmentésért, és enyhítésért fellebbezett. 

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta az ügyészi fellebbezést. A korábban erőszakos bűncselekmény miatt már elítélt férfi megöléssel fenyegetőzve, órákon keresztül személyi szabadságuktól megfosztva, a lakásba bezárva tartotta a barátnőjét és annak hatéves gyermekét. Szabadulásukat meghatározott pénzösszeg átadásától tette függővé. A rendkívül gátlástalan férfi büntetése nincs arányban a cselekménye súlyával, ezért a fellebbviteli főügyészség lényegesen súlyosabb büntetés kiszabását kérte.

Kapcsolódó
Rendőrségre hajtott az utasasival egy késsel halálosan megfenyegetett buszsofőr Ózdon
Épp intézkedéstaktikai képzést tartottak a rendőrségen, így éles akció lett a gyakorlatból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik