Belföld

Elítélték a férfit, aki úgy leütötte a sörös doboza nyílását pillanatragasztóval bekenő ismerősét, hogy az belehalt

Getty Images
Getty Images

Két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a szatmári férfit, aki másfél évvel ezelőtt dühében úgy leütötte a sörös doboza nyílását pillanatragasztóval bekenő ismerősét, hogy az elvesztette az eszméletét és később a kórházban meghalt.

A vádira szerint a férfi a szatmári település főutcáján üldögélt az egyik dohánybolt előtt, ahol megkínálta őt sörrel a későbbi áldozata. Sörözés közben azt ajánlotta a terheltnek, hogy vesz neki egy fél deci pálinkát is, amit a férfi elfogatott és az ivócimborájától kapott pénzből bement a trafikba.

Ezalatt a későbbi áldozat magához vette a terhelt őrizetlenül hagyott sörös dobozát, majd tréfából bekente pillanatragasztóval az azon lévő nyílást. A boltból visszatérő férfi előbb megitta a pálinkáját, majd beleivott a sörébe, de ragasztós lett a szája. Miközben törölgette magát, a körülötte állók kinevették.

A férfi sértődötten kérte számon az ivócimboráját, majd leöntötte és úgy tarkón vágta ököllel, hogy az hanyatt esett és beverte a talajba a fejét. A leütött ember azonnal elveszítette az eszméletét, és olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy másnap a kórházban elhunyt. Az elkövető beismerte a bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során , és azzal magyarázta tettét, hogy dühös lett a történtek miatt.

A törvényszék közleménye szerint az elkövető két év börtönbüntetést kapott halát okozó testi sértés miatt, de a büntetését öt év próbaidőre felfüggesztették. Az elkövető nem vett részt az ítélethirdetésen, ezért ő később nyilatkozhat arról, hogy a védőjéhez hasonlóan tudomásul veszi-e a döntést. Az ügyész hosszabb tartamú letöltendő szabadságvesztésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik