Belföld

Életfogytiglant kapott a férfi, aki 2015-ben rágyújtotta a házat az ájultra vert ismerősére

police.hu
police.hu

Már az előkészítő ülésen életfogytig tartó fegyházra ítélte a Kecskeméti Törvényszék azt a 29 éves bajai férfit, aki eszméletlenre verte az ismerősét, majd rágyújtotta a házat Jánoshalmán, hogy eltüntesse a nyomokat.

A Kecskeméti Törvényszék közleménye szerint 25 év múlva bocsátható szabadlábra leghamarabb feltételesen az aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt férfi,

A büntetett előéletű elkövető és a későbbi áldozata többször is együtt italozott, és utóbbi ilyenkor a betegségére felírt gyógyszerekre ivott. Az ominózus nap a sértett áthívta italozni a cimboráját. Összevitatkoztak, majd az elkövető úgy hozzávágott egy tárgyat a haverjához, hogy az térdre rogyott és eszméletlenül terült el a földön.

Kapcsolódó

Az elkövető ekkor megijedt és egy öngyújtóval meggyújtott egy párnát, majd elhagyta a helyszínt az áldozata 5 millió forintnyi értékeivel. A tűz fokozatosan terjedt tovább és az ájult férfi szén-monoxid mérgezés, valamint égéses shock következében meghalt. Az ingatlanban több mint 8 milliós kár keletkezett. Az elkövető váddal egyezően beismerte a tettét, és lemondott a tárgyalásról is, amit a bíró elfogadott.

A jelenleg más balhéja miatt fegyházban ülő ítélt férfi életfogytiglant kapott azzal, hogy 25 év múlva bocsátható szabadlábra a leghamarabb feltételesen. Az ítélet nem jogerős, mert az elkövető és a védője határozott tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik