Belföld

Kiadná az üresen álló budapesti lakásokat a főváros

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Elindult a Fővárosi Lakásügynökség, a budapesti önkormányzat új projektje a megfizethető bérlakások számának növelésére, jelentette be a Telex tudósítása szerint szerdai sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely főpolgármester és Kovács Vera, a lakásügynökség vezetője.

Karácsony Gergely arról beszélt, Budapest az élen jár a nem megfizethető lakhatásban Európában, ez ellen szeretnének tenni, ezért több éves előkészítő munka után elindítják a lakásügynökséget.

Sok üres lakás van Budapesten szerinte, amiket be lehetne vonni egy olyan modellben, amelyben az önkormányzat kezeli helyettük az ingatlant.

Kovács Vera arról beszélt, hogy az ügynökség egy ingatlankezelő csomaggal indul. Ennek keretében már a mai naptól lehet jelentkezni a lakásügynökség honlapján olyan lakástulajdonosoknak, akiknek üresen áll az ingatlana. Az ügynökség minden bérbeadással járó kockázatot átvállal, így aki a piacon meglévő bizonytalanságok miatt nem adta ki mostanáig az ingatlant, annak is lehetősége nyílik erre.

A Telex cikke szerint a sajtótájékoztatón elhangzott: a főváros garantálja, hogy a kiadó megkapja a bérleti díjat és amikor visszakapja a lakást, az ugyanolyan állapotban lesz, mint amikor átadta. Cserében a piaci árnál valamivel alacsonyabb áron kell a tulajdonosnak rendelkezésre bocsátani a lakását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik