Belföld

37 millióba került a Fidesz balatoni frakcióülése – nem csak Mészárosnak fizettek

Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond a Fidesz-KDNP frakcióülésén Balatonalmádiban 2024. február 21-én.
Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond a Fidesz-KDNP frakcióülésén Balatonalmádiban 2024. február 21-én.

Összesen 37 millió forintba került a Fidesz-KDNP februári kétnapos kihelyezett frakcióülése Balatonalmádiban – derül ki a 24.hu közérdekű adatigényléséből. A Fidesz-frakció a legtöbbet szállásra és étkezésre fizetett ki Mészáros Lőrinc szállodaláncának, a Hunguest Hotelsnek. A politikusokat a Hunguest BÁL Resort hotelben szállásolták el, az eltöltött két éjszaka, illetve az étkezés összesen nettó 30,7 millió forintba került. Az Economx cikke szerint, ha a 135 kormánypárti képviselő végig jelen volt, akkor ez fejenként és éjszakánként 113 ezer forintot jelent.

A közérdekű adatigénylésünkből viszont kiderült az is, hogy a Fidesz-frakció további 612 ezer forintot fizetett ki szintén szállásra Mészöly Győzőné egyéni vállalkozónak, aki a balatonalmádi Viktória Hotel tulajdonosa.

A Fidesz-frakció a szálláson felül fizetett még 1,9 millió forintot a Valtonnak a terület biztosítására, továbbá közel 1,7 milliót rendezvénytechnikai eszközök biztosítására az Event Stuff Kft.-nek. Balatonalmádi önkormányzata 2,2 millió forint közterület használati és 166 ezer forint közútkezelői díjat kapott. A Fidesz-frakciónak még egy 75 ezer forintos terembérleti költsége volt.

Az Economx összesítése szerint nem ez volt az elmúlt években a legdrágább fideszes kihelyezett frakcióülés, 2023-ban például Balatonfüreden 35 millióba került a szállás és az étkezés. A lap számításai szerint az elmúlt négy esztendőben több mint negyedmilliárd forintot (egészen pontosan 254 415 248 forintot) költött a Fidesz-frakció a kihelyezett frakcióülésekre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik