Belföld csatatér 2024

Karácsony Gergely reagált Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltségére

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Főpolgármesterré választásom után szakmai feladatra kértem fel Vitézy Dávidot. Azt mondta, nem tudja vállalni, mert nem engedte meg neki Orbán Viktor, és ő nem szeretne olyan katona lenni, aki Észak-Koreából menekül Dél-Koreába, de hátulról lelövik az övéi. Szakmai feladatra nem engedték, most politikaira küldik. Sebaj

– írta Karácsony Gergely Facebook-oldalán, miután Vitézy Dávid bejelentette: ő is elindul a főpolgármester-választáson. Vitézy a bejelentésében többek közt arról beszélt, hogy szerinte a főváros öt súlyos problémával néz szembe, indulását pedig azzal indokolta, hogy „pártpolitikai csaták helyett valódi városfejlesztésre van szükség”.

A jelenlegi főpolgármester a Vitézy döntésére reagáló bejegyzését – amelyhez egy fotót is mellékelt, ezen Vitézy Novák Katalin és Orbán Viktor társaságában látható – azzal zárta:

A szabad Budapest a menekülőket befogadja, a betolakodókat legyőzi.

Vitézy indulásával immár ötre nőtt a főpolgármesteri címért indulók száma: a Fidesz múlt héten jelentette be, hogy Szentkirályi Alexandrát indítják a főpolgármester-választáson,  a jelenlegi főpolgármester, Karácsony Gergely újrázását pedig a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd is támogatja. Rajtuk kívül jelöltet állít még a Jobbik – Konzervatívok, Brenner Koloman személyében, a Mi Hazánk Mozgalom pedig Grundtner Andrást indítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik