Belföld

A bicskei önkormányzat szerint a média rombolja a városimázst a pedofilozással

Rendkívüli, nyilvános ülést tartottak kedden a bicskei Városházán, aminek történéseiről a település polgármestere, Bálint Istvánné a Facebookon is beszámolt.

A testület mások mellett döntött a helyi tűzoltóságnak folyósítandó támogatásokról és eszközbeszerzésekről, valamint a helyi hulladékgazdálkodással kapcsolatos intézkedésekről is. Az ülés központi témáját ugyanakkor a másfél hónapja nyilvánosságra kerülő bicskei pedofilbotrány szolgáltatta.

Állást foglaltunk a gyermekvédelmi törvény szigorításával kapcsolatban, amelyet maximálisan támogatunk és magunkra nézve is kötelezőnek tartunk saját intézményeinkben

– számolt be a fejleményekről a polgármester, hozzátéve, hogy a testület „kinyilvánította felháborodását azon médiatartalom-szolgáltatókkal szemben, akik az utóbbi időben a pedofíliát a városimázs csökkentésére használták fel”.

A bicskei pedofilbotrány az év elejétől kezdve kapott nagyobb nyilvánosságot, miután kiderült, hogy Novák Katalin korábbi államfő a hivatali ideje alatt elnöki kegyelemben részesítette K. Endrét, a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesét. K. Endrét kényszerítés bűntette miatt ítélték el jogerősen, amiért aktív szerepet játszott a gyermekotthonban történt pedofil bűncselekmények eltussolásában, amiket az intézmény akkori igazgatója, V. János követett el az otthonban lakó gyerekek ellen. A botrányba Novák Katalin mellett a kegyelmi döntést ellenjegyző Varga Judit egykori igazságügyi miniszter is belebukott, ahogy tulajdonképpen Balog Zoltán is. K. Endre néhány hete személyesen találkozott az egyik bicskei áldozattal, akit arra próbált rávenni, hogy változtassa meg a vallomását.

Kapcsolódó
K. Endre titokban találkozott az egyik bicskei áldozattal, akiből ismét hamis vallomást akart kicsikarni
A Házon kívül stábja rejtett kamerákkal rögzítette a találkozó minden mozzanatát.
Kapcsolódó
A Bicskén történtek nemcsak a gyermekvédelmi rendszer, de a kormány csodafegyverének hiányosságaira is rámutatnak
„Bicske nem tipikus eset, ezért nem tipikus megoldást kell keresni rá” – nyilatkozta lapunknak egy hazai gyermekvédő egyesület igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik