Belföld

Belső vizsgálatot indított a rendőrség Magyar Péter legújabb kijelentései miatt

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az országos rendőrfőkapitány vizsgálatot rendelt el a sajtóban megjelent állítások, valamint Magyar Péter nyilatkozata, bejegyzése és vélelmei miatt – írja a Telex az Országos Rendőrfőkapitányság (ORFK) válasza nyomán.

Magyar az elmúlt 24 órában több olyan bejegyzést is közzétett, amelyben egy vitáról írt közte és volt felesége, Varga Judit közt. Tegnap bejegyzése szerint például egy újságíró kereste meg azzal, hogy kapott egy „titkos, betárazott rendőri jelentést”, amiben Magyar szerint egy „szimpla” családi vitát „valótlan állításokkal sikerült izzadtságszagúan úgy kiszínezni, hogy a jelentés azt sejtesse, hogy én erőszakosan léptem fel a feleségemmel és az akkor őt védő állami testőrökkel szemben”. Szintén vasárnap írt arról Magyar Péter, hogy Rogán Antal és a „suttogó propaganda” azt terjeszti róla, hogy többször megverte gyerekei anyját, és rendőrt kellett hívni miatta. Ugyanakkor szerinte nem erről volt szó, hanem arról, hogy egy vita során a volt felesége, Varga Judit közölte vele, hogy egy időre egy Magyar számára ismeretlen helyre viszi a gyerekeit, amibe ő nem akart beleegyezni. Állítása szerint az ügybe befolytak Varga állami testőrei is.

Egyelőre nem tudni, mi igaz mindebből, és hogy pontosan mi történt. Ugyanakkor Magyar hétfőn már arra szólította fel a rendőrséget, hogy derítsék ki, hogy „a rendőrség állományából ki, milyen céllal és kinek az utasításából szivárogtatta ki az említett, hamis megállapításokat tartalmazó rendőri jelentést” – amiről még a hétvégén írt.

Magyar vasárnapi posztja után Varga Judit – lemondása óta első megnyilvánulásaként – egy kapcsolati erőszakról szóló kisfilmet osztott meg, és megjegyezte, hogy „Mindig van kiút”. Magyar erre úgy reagált: volt feleségét zsarolhatják.

Kapcsolódó
Varga Judit kapcsolati erőszakról szóló filmet osztott meg, miután Magyar Péter az ellene induló suttogó propagandáról írt
Magyar szerint rossz volt ugyan a házasságuk, de eddig mégis védte volt feleségét, mint gyermeki anyját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik