Belföld

Ismét tüntetnek a fővárosban a botrányos lakásépítés miatt

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Három hete már tüntettek egyszer a Duna Terasz Grande fantázianéven épülő budapesti lakópark vásárlói, miután a beruházó Duna Terasz Grande Ingatlanforgalmazó Kft. és a kivitelező KÉSZ Csoport egymással vitatkozik a megnövekedett építési költségek elszámolásán. Most viszont újabb tüntetés lesz, írja a 444.hu.

A KÉSZ szerint a 2022-es ukrajnai háború kellő jogalap, hogy vis major-költségnövekedést számoljon el, de a DTG szerint ez nem így van, és több tízezer pontból álló hibalistán kifogásolta az elkészült lakások minőségét, írja a lap. A KÉSZ nem adja át az építési területet, a DTG pedig felmondta a szerződést, de néhány hete még beszedte az utolsó vételárrészletet a vevőktől, akiknek tavaszi, majd legkésőbb karácsonyi beköltözést ígértek. Az OTP közben leállította a beruházásnál a vásárlói hitelek folyósítását.

A vásárlók most pénteken a KÉSZ székháza előtt demonstrálnak majd. A szervező szerint a helyszín azt jelképezi, hogy a vevőknek nem csak a DTG-vel szemben vannak jogos követeléseik, hanem a KÉSZ Zrt.-t is felelősnek tartjáj.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik